Masterclass: 'Wat is de winst van werkgeluk?'

Locatie Impacthub Amsterdam
Amsterdam
Linnaeusstraat 2C, 1092 CK
Datum maandag 24 september 2018
Tijd 08.00 uur

Inspirerende talks en strategische inzichten over hoe je een gelukkige en gezonde organisatiecultuur creëert en wat het jouw organisatie oplevert.

 

Aantrekkelijke werkgevers vinden het belangrijk dat hun medewerkers optimaal functioneren. Ze hebben oog voor het geluk van hun medewerkers. Oog voor een goede balans tussen werk en privé en tussen werk- en zorgtaken. En dat loont. Want een gelukkige medewerker is productiever, meer betrokken, loyaler, creatiever, minder vaak ziek én heeft minder kans op een burn out. Maar hoe word en blijf je een goede werkgever, op de korte en lange termijn?

Hierover gaan we in gesprek tijdens onze Masterclass op 24 september.

 

Programma:

08:00 uur - 09:00 uur: Ontbijt en werknemers tentoonstelling.
Geniet van een heerlijk ontbijt, koffie en thee. Maak kennis met vakgenoten en luister naar de bijzondere verhalen van werknemers in een audiotour.

09:00 uur - 11:30 uur: Plenair programa met onder andere:

  • Lammert Kamphuis, Head of Faculty van The School of Life en auteur van het boek ‘Filosofie voor een weergaloos leven.’ Hij modereert de Masterclass en zorgt voor een scherpe en kritische blik.
  • Arlette Bentzen is met het Deense bedrijf Woohoo Inc. al 15 jaar bezig met werkgeluk vergroten bij bedrijven. Ze vertelt wat je als organisatie kunt doen, deelt ervaringen en best practices.
  • Ervaringen en strategische keuzes van voorlopers: Rawan Shalhoub HR-directeur van Microsoft, Ynzo van Zanten Chief Evangelist van Tony's Chocolonely en Muriël Thijssen directeur van het DSM FIT Worklife Center!
  • De laatste inzichten over werkgeverschap en werkgeluk en een deepdive in thema’s als werk-zorgverdeling en de rol van bedrijfscultuur daarin.
  • Antwoord op de vraag: ‘hoe dan?’ - Waar te beginnen? Welke thema’s pak je (eerst) op? Welke stappen kun je zetten? Hoe creëer je draagvlak binnen jouw organisatie?
  • Gelegenheid om te netwerken en met experts en andere organisaties in gesprek te gaan.

 

Voor wie?

Directeuren/werkgevers en HR-directeuren/HR-managers/HR-business partners die willen weten wat zij op strategisch niveau kunnen doen om het werkgeluk van hun werknemers te vergroten. Werkgeluk is van invloed op alle werknemers, daarom zijn uiteraard vrouwen én mannen welkom.

 

Praktische informatie

Tijd: Inloop / Ontbijt: 08:00 uur - 09:00 uur
Programma: 09:00 uur - 11:30 uur
Locatie: Impacthub Amsterdam
Linnaeusstraat 2C 
1092 CK Amsterdam

 

Iedereen wil graag gelukkig zijn, ook op het werk. Daar brengen we een groot deel van onze tijd door. Daarbij heeft ons werkgeluk grote invloed op de rest van ons leven. Happy Office en WOMEN Inc. geloven dat werkgeluk hoog op de agenda van organisaties moet staan. Daarom is de week van 24 tot en met 28 september 2018 uitgeroepen tot de Week van het Werkgeluk. Deze Masterclass is de kick-off van deze weekKijk op de site voor alle activiteiten.

 

Deze Masterclass wordt georganiseerd in het kader van de Alliantie Samen werkt het! en is mede mogelijk gemaakt door de Bernard van Leer Foundation.