• WOMEN Inc.
   
  Wij vergroten de kansen van vrouwen op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming. En streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als meisje of jongen wordt geboren.
 • Nieuws & Agenda
   
  • Waarom de afbraak van ons onderwijs ook een vrouwenonderwerp is
  • Masterclass: 'Wat is de winst van werkgeluk'
  » Lees het laatste nieuws!
 • Doe mee!
   
  Deel je verhaal op het Podium, plaats een oproep op het Prikbord of test jezelf. Sluit je aan bij het snel groeiende en diverse WOMEN Inc. netwerk.
 • aanTafel
   
  ❝ Inspirerend ❞ | ❝ Leerzaam ❞
  ❝ Bijzonder ❞ | ❝ Zeer waardevol ❞
  Schuif aanTafel, ga in gesprek over doel, lef & netwerk en ervaar het zelf!

Masterclass Unstereotype: Hoe breng je inclusiviteit in de praktijk?

Locatie NPO
Hilversum
Datum donderdag 28 maart 2019
Tijd 14.00 uur

 

“Het probleem met stereotypes is niet dat ze onwaar zijn, maar dat ze onvolledig zijn. Ze maken één verhaal tot het enige verhaal”

- Chimamanda Ngozi Adichie -    

Als mediamaker creëer je verhalen die mensen ontroeren, bewegen en vooral ook verrassen. Stereotypen helpen bij het vertellen van deze verhalen omdat ze herkenbaar zijn. Maar de meeste stereotypen die we voorbij zien komen zijn gebaseerd op een verouderd wereldbeeld. In de afgelopen 50 jaar is er veel veranderd in de samenleving en in ons wereldbeeld: Nederland is diverser dan ooit, de rollen van mannen en vrouwen zijn veranderd en dankzij de digitalisering kunnen consumenten zich makkelijker uitspreken. De uitdaging voor mediamakers van vandaag is daarom het ontdekken van nieuwe stereotypen waarin een nieuwe generatie consumenten zich ook in kan herkennen. Hier gaan we tijdens de masterclass mee aan de slag.

 

Wij bieden deze Masterclass aan op 28 maart.

 

Wat haal je uit de masterclass?

De masterclass is een dynamische en optimistische eyeopener. Je leert hoe beeldvorming werkten welke rol jij als mediamaker hierin kunt spelen. Hiermee kan je zelf aan de slag om op een bias-bewuste manier verhalen te maken. Na deze masterclass weet je hoe jij inclusiviteit zelf in de praktijk kunt gaan brengen.

 

Voor wie bedoeld?

De masterclass is bedoeld voor professionals werkzaam in de media die zich willen inzetten voor een diverse representatie van de maatschappij. Van scriptschrijvers tot journalisten en casting directors tot copywriters.
 

Programma:

Berna Toprak heeft onderzoek gedaan naar beeldvorming in de media. Zij zal de deelnemers in vogelvlucht meenemen in het onderzoek waarin de rol van mediamakers in beeldvorming is ontrafeld. Zij zal je bijpraten aan de hand van veel voorbeelden, feiten en cijfers over de laatste stand van zaken op het gebied beeldvorming in de media en concrete tips over hoe je als maker het verschil kunt maken.

 

Praktische informatie

Inloop: 13:30u - 14:00u
Start Masterclass: 14:00u - 17:00u
Netwerken: 17:00u - 17:30u

De Masterclass vindt plaats bij de NPO. Exacte details over de locatie worden nog bekend gemaakt.

We sluiten de masterclass af met een borrel en wat kleine hapjes. De masterclass is gratis en er zijn beperkte plaatsen dus wees er snel bij, want vol=vol!

 


Deze Masterclass wordt georganiseerd in het kader van de Coalitie Beeldvoming in de Media en is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Welzijn.