• WOMEN Inc.
   
  WOMEN Inc. is hét netwerk voor alle vrouwen die zichzelf en elkaar willen versterken. WOMEN Inc. agendeert, versterkt, verbindt & biedt podium.
 • Podium
   
  Het Podium is er speciaal voor jou. Een unieke plek waar vrouwen samenkomen en elkaar versterken. Toon lef en schrijf mee!
 • Prikbord
   
  Heb je een vraag, een tip of een aanbod? Plaats het op het prikbord en laat het netwerk voor je werken!
 • aanTafel
   
  Trek in een goed gesprek? Zet dromen om in durven en doen! Schuif aanTafel.

Masterclass: Beperkt Zicht - de rol van mediamakers in beeldvorming

Locatie WOMEN Inc.
Amsterdam
Hoogte Kadijk 143 F19
Datum zaterdag 22 april 2017
Tijd 15.30 uur

Wil jij als maker meer diversiteit in de media, maar weet je niet waar te beginnen? Of ben jij de roeper in de woestijn die veel weerstand tegenkomt? Kom dan zaterdag 22 april naar de workshop ‘Beperkt Zicht – de rol van mediamakers in beeldvorming’ van WOMEN Inc. en ontdek hoe jij een inclusieve maker kunt zijn.

 

Inclusiviteit in de media wordt steeds belangrijker. Niet alleen de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen groeit, maar ook tussen arm en rijk, jong en oud. Dit kunnen we alleen aanpakken door bij onszelf vooroordelen bloot te leggen en te streven naar een inclusieve samenleving. Beeldvorming in de media speelt hierin een cruciale rol, want beelden en woorden beschrijven niet alleen de werkelijkheid, ze beschrijven ook hoe wij de werkelijkheid zien. Hoe kan jij als maker bijdragen aan een inclusieve samenleving?

Tijdens de workshop gaan we het hierover hebben. WOMEN Inc. heeft het afgelopen jaar een uitgebreid onderzoek gedaan waarin de rol van mediamakers in beeldvorming is ontrafeld. De trainers zullen je bijpraten over de laatste stand van zaken op het gebied beeldvorming in de media. Daarnaast krijg je concrete tips over hoe jij als maker het verschil kunt maken door bewust om te gaan met je taal- en beeldgebruik. Ten slotte gaan we met elkaar in gesprek zodat jij na de workshop precies weet hoe jij inclusiviteit echt in de praktijk kunt brengen.

 

De workshop wordt gegeven door: Elze Ghijsen (project coördinator Beperkt Zicht) en Berna Toprak (redacteur Beperkt Zicht). De workshop wordt georganiseerd in het kader van het jubileum van Vrouw&Media, kijk op hun website voor meer informatie over andere workshops. 

 

Datum en tijd: 22 april, 15:30-17:15 uur/ 15.15 deuren open
Locatie:  WOMEN Inc., Hoogte Kadijk 143 F19, Amsterdam
Kosten: € 20,- (inclusief een publicatie van Beperkt Zicht)
Deelnemers: 20 max. (let op: vol = vol)