• WOMEN Inc.
   
  Wij vergroten de kansen van vrouwen op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming. En streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als meisje of jongen wordt geboren.
 • Nieuws & Agenda
   
  • Grip op Gelijke Lonen
  • VIDEO: ruimte in je hoofd
  » Lees het laatste nieuws!
 • Doe mee!
   
  Deel je verhaal op het Podium, plaats een oproep op het Prikbord of test jezelf. Sluit je aan bij het snel groeiende en diverse WOMEN Inc. netwerk.
 • aanTafel
   
  ❝ Inspirerend ❞ | ❝ Leerzaam ❞
  ❝ Bijzonder ❞ | ❝ Zeer waardevol ❞
  Schuif aanTafel, ga in gesprek over doel, lef & netwerk en ervaar het zelf!

Masterclass: Beperkt Zicht - de rol van mediamakers in beeldvorming

Locatie WOMEN Inc.
Amsterdam
Hoogte Kadijk 143 F19
Datum zaterdag 22 april 2017
Tijd 15.30 uur

Wil jij als maker meer diversiteit in de media, maar weet je niet waar te beginnen? Of ben jij de roeper in de woestijn die veel weerstand tegenkomt? Kom dan zaterdag 22 april naar de workshop ‘Beperkt Zicht – de rol van mediamakers in beeldvorming’ van WOMEN Inc. en ontdek hoe jij een inclusieve maker kunt zijn.

 

Inclusiviteit in de media wordt steeds belangrijker. Niet alleen de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen groeit, maar ook tussen arm en rijk, jong en oud. Dit kunnen we alleen aanpakken door bij onszelf vooroordelen bloot te leggen en te streven naar een inclusieve samenleving. Beeldvorming in de media speelt hierin een cruciale rol, want beelden en woorden beschrijven niet alleen de werkelijkheid, ze beschrijven ook hoe wij de werkelijkheid zien. Hoe kan jij als maker bijdragen aan een inclusieve samenleving?

Tijdens de workshop gaan we het hierover hebben. WOMEN Inc. heeft het afgelopen jaar een uitgebreid onderzoek gedaan waarin de rol van mediamakers in beeldvorming is ontrafeld. De trainers zullen je bijpraten over de laatste stand van zaken op het gebied beeldvorming in de media. Daarnaast krijg je concrete tips over hoe jij als maker het verschil kunt maken door bewust om te gaan met je taal- en beeldgebruik. Ten slotte gaan we met elkaar in gesprek zodat jij na de workshop precies weet hoe jij inclusiviteit echt in de praktijk kunt brengen.

 

De workshop wordt gegeven door: Elze Ghijsen (project coördinator Beperkt Zicht) en Berna Toprak (redacteur Beperkt Zicht). De workshop wordt georganiseerd in het kader van het jubileum van Vrouw&Media, kijk op hun website voor meer informatie over andere workshops. 

 

Datum en tijd: 22 april, 15:30-17:15 uur/ 15.15 deuren open
Locatie:  WOMEN Inc., Hoogte Kadijk 143 F19, Amsterdam
Kosten: € 20,- (inclusief een publicatie van Beperkt Zicht)
Deelnemers: 20 max. (let op: vol = vol)