Lekker inclusief?! De route naar inclusief werkgeverschap

Locatie B-Amsterdam (B.3)
Amsterdam
Johan Huizingalaan 400
Datum donderdag 3 oktober 2019
Tijd 09.00 uur

Inzichten, uitdagingen en praktische tips voor jou als werkgever. 

Inclusief werkgeverschap: je komt het begrip steeds vaker tegen. Maar wat is het eigenlijk? Wat kun je er als organisatie mee en hoe pak je het aan? Tijdens dit inspiratieontbijt hoor je wat inclusief werkgeverschap inhoudt, welke stappen je kunt zetten binnen je eigen organisatie en vertellen voorlopers hoe zij de route naar inclusief werkgeverschap bewandelen. 


Voor wie?

Directeuren/werkgevers en HR-directeuren/HR-managers/HR-business partners die willen weten wat zij op kunnen doen op de route naar inclusief werkgeverschap.


Programma (onder voorbehoud)

08.00 - 09.00 uur Start de dag met een lekker ontbijt en onze inspirerende audiotour.
09.00 - 10.00 uur Plenaire opening o.l.v. moderator Diana Matroos.
10.00 - 10.20 uur Pauze.
10.20 - 11.30 uur De diepte in! Vier gespecialiseerde subsessies.
11:30 - 11:45 uur Pauze.
11:45 - 12:30 uur Afsluiting met o.a. MVO Nederland, de SER en De Speld LIVE.

 

Na afloop van het programma staat er een broodje of lunch to go voor je klaar!

 

Hier wil ik bij zijn!

 

Keynote

Halleh Ghorashi is Hoogleraar Diversiteit en Integratie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zij doet o.a. onderzoek naar de inclusieve arbeidsmarkt om meer te weten te komen over de wijze waarop organisaties gestimuleerd kunnen worden om inclusiever te zijn. In haar keynote zal ze de eerste inzichten en lessons learned delen.

 

Je hebt de keuze uit de volgende 4 sessies:

1. Zwangerschap en overgang: de (werk)vloer op

Wat moet je als werkgever doen en regelen als je te maken krijgt met een zwangerschap bij een van je werknemers? En hoe ondersteun je je medewerker die lichamelijke klachten heeft vanwege de overgang? Het kan als werkgever best een uitdaging zijn om op de juiste manier te helpen, terwijl jij diegene bent die hierin een belangrijke rol speelt. In deze sessie zoeken we samen uit hoe je je werknemers het beste kunt bijstaan, met hulp van theatergroep ‘de Kracht van Beleving’ en deskundigen van Amsterdam UMC.

2. De winst van partnerverlof

Vanaf 1 juli 2020 hebben partners recht op 6 weken betaald verlof na de geboorte van hun kind. Ben jij daar als werkgever of leidinggevende op voorbereid? En weet je wat het je kan opleveren? In deze sessie hoor je van AT Osborne en VGZ, onder de leiding van Sander de Heer (radio-dj Sublime FM), hoe zij het hebben aangepakt én presenteren we samen met TNO, ProParents en Great Place to Work de nieuwe whitepaper ‘De winst van partnerverlof’.

3. Zijn jouw werknemers financieel fit? 

Wist je dat een werknemer met schulden jou als werkgever al snel zo’n €13.000,- per jaar kost? En dat elke werknemer in potentie financieel kwetsbaar is? Dit kan komen door levensgebeurtenissen, zoals het krijgen van een kind, een scheiding of het kopen van een huis. Jij kunt als werkgever of leidinggevende een rol spelen in het voorkomen van geldproblemen bij werknemers. Maar hoe doe je dat, welke vragen kun je wel en niet stellen en wat levert het op om hiermee aan de slag te gaan? Dit bespreken we tijdens deze sessie met experts van o.a. het Nibud en Zorg van de Zaak onder leiding van Farid Tabarki

4. Masterclass: Iedere werknemer is anders = VOL

Van diversiteit naar inclusiviteit op de werkvloer. Hoe kun je als werkgever de unieke kwaliteiten en uitdagingen rondom verschillende type werknemers vertalen naar de dagelijkse werkpraktijk? Hoe kun je er als werkgever voor zorgen dat je niet alleen divers talent aantrekt, maar ook daadwerkelijk behoudt door actief een inclusieve werkomgeving te creëren? Hier gaan we tijdens de masterclass, onder leiding van Jannet Vaessen, mee aan de slag.

We willen dat deze bijeenkomst toegankelijk is voor iedereen. Daarom houden we graag rekening met specifieke wensen. De locatie is rolstoelvriendelijk en het is mogelijk om een gebarentolk in te schakelen. Wil je daar gebruik van maken of heb je andere verzoeken? Laat het ons weten via registratie@womeninc.nl

 

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met Great Place to Work en met de financiële steun van Instituut Gak, Goldschmeding Foundation, Bernard van Leer Foundation, Nationale Postcode Loterij en de Alliantie Samen werkt het! (i.s.m. Ministerie OCW).

Meld je aan!