Internationale Vrouwendag: Iedereen een heldin! Eindhoven

Locatie De Bibliotheek Eindhoven: De witte dame
Eindhoven
Emmasingel 22, 5611 AZ Eindhoven
Datum vrijdag 8 maart 2019
Tijd 18.45 uur

Op vrijdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. De Bibliotheek Eindhoven heeft in samenwerking met onze ambassadeur Carien Kirkels een mooi programma samengesteld voor vrouwen, waarbij het uitganspunt is: Iedereen is een heldin! Na deze avond vol nieuwe ontmoetingen, informatie en inspiratie voel jij je ook een heldin!

 

“  Jij verdient het om de heldin in je eigen leven te zijn."

 

Heldinnen: Opvallende, onzichtbare, dode en levende, grootse en kleine. We kennen ze allemaal, want in elke stad of dorp zijn -of waren- heldinnen te vinden. Heldinnen die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de rechten van de vrouw, voor gelijkheid, voor hun medemens.

 

Sprekers

Maleka Bent Jamaa van de Female Factory opent de avond met een inspirerende lezing. Ze werkt al meer dan 20 jaar samen met vrouwen. Bijzondere vrouwen, unieke vrouwen, vrouwen met veel talenten. Toch is gebleken dat de meeste vrouwen zich niet 'de Superheldin ' in hun eigen leven voelen. Het is haar missie om het inzicht te geven dat alle kracht en wijsheid al in je zit. Als female empowerment-coach, spreker en inspirator is het haar doel om bewustwording en verbinding te creëren.

 

Ineke Hurkmans, onze Eindhovense heldin van Jump Movement zorgt voor een onvergetelijke ‘Jump’. Jump is een eenvoudige en laagdrempelige gespreksmethode die mensen in beweging brengt in de richting van hun eigen of een collectieve ambitie. Je wordt gekoppeld aan een andere bezoekster en gaat samen jumpen. Hierna is het tijd voor informeel samenzijn en is er een leuke markt waar je je kunt laten inspireren.

 

Jessica Bartels, stadsdichter van Eindhoven, zal aanwezig om het programma op te luisteren met haar dichtkunsten.
 

"Aandacht voor Internationale Vrouwendag is -en blijft- belangrijk: We vieren onze verworven rechten maar er is nog veel te doen als het gaat om écht gelijke behandeling. Zelfs in Nederland."


Programma

18:00    Samen Eten (vegetarisch) in de bibliotheek: van tevoren hiervoor apart aanmelden
18:45    Ontvangst met koffie en thee (Inbegrepen)
19:00    Maleka Bent Jamaa: Lezing ‘Female Empowerment’
19:45   ‘Jump’ door Ineke Hurkmans
20:30   Opening markt en mogelijkheid tot netwerken
22:00   Einde avond

Belangrijk: Het programma is in het Nederlands, maar het evenement kan ook door anderstaligen bezocht worden.
De presentatie van de lezing zal en de ‘Jump’ opdrachten zullen ook in het Engels beschikbaar zijn.

Entree : 3-, per persoon
Entree + Diner: 15-, per persoon

 

Ben jij er ook bij? Meld je nu aan!