Gespreksleiderstraining aanTafel Enschede

Locatie Centrale bibliotheek
Enschede
Pijpenstraat 15, 7511
Datum dinsdag 24 september 2019
Tijd 09.15 - 16.30

Vind jij het interessant om aan je eigen ontwikkeling te werken en samen met vrouwen uit jouw regio in gesprek te gaan en te onderzoeken wat jullie volgende stap wordt? Om eens stil te staan bij waar jij trots op bent of wat jij zou doen als je on-ein-dig lef hebt?

Wil jij je als vrijwilliger inzetten om vrouwen in jouw regio zichzelf en elkaar te laten versterken dan is deze training misschien wel wat voor jou. Volg de gratis training voor gespreksleider, leer over de gespreksmethodieken en ga aan de slag als gespreksleider!
 

Wat is aanTafel?

Met aanTafel voer je een gesprek met je vriendinnen of met vrouwen die je (nog niet) kent. Om het eens over iets anders te hebben. Om dromen om te zetten in durven en doen. Door het volgen van het aanTafel draaiboek motiveer je jezelf, een ander en elkaar om kansen te zien en te grijpen. Je kunt kiezen uit een Doelgesprek, Lefgesprek of Netwerkgesprek. 


Gespreksleiders gezocht!

Voor aanTafel zijn we op zoek naar gespreksleiders uit regio Enschede. 
In samenwerking met de Bibliotheek willen we de gesprekken aanbieden aan vrouwen uit de buurt, om zichzelf en elkaar te kunnen versterken. Lijkt jou dat leuk en ben jij beschikbaar op de onderstaande data, schrijf je dan in!
Om gespreksleider te worden volg je eenmalig een gratis training. Je krijgt tijdens de training informatie over de verschillende methodieken en oefent met de gesprekken. Als gespreksleider ontwikkel je nieuwe vaardigheden, zoals organiseren, luisteren, problemen oplossen, vragen stellen, samenwerken en netwerken. Je ontvangt na afloop van de training een certificaat en kan dan aan de slag. 

Belangrijk:

  • De training is helemaal gratis, maar de organisatie van de trainingsdag kost WOMEN Inc. natuurlijk tijd & geld. We zoeken daarom gespreksleiders die gemotiveerd zijn om na de training samen met onze lokale ambassadeur zich actief in te zetten voor vrouwen in de regio. 
  • We zijn opzoek naar vrouwen die na de training tenminste beschikbaar zijn op woensdagavond 23 oktober en op twee van de drie onderstaande avonden: 12,19,26 november.
  • Het begeleiden en organiseren van aanTafel gesprekken is altijd op not-for-profit basis. Alle rollen aan tafel zijn vrijwillig en deelnemers mogen gratis deelnemen aan de gesprek. Je mag de methodieken van aanTafel dus niet (betaald) inzetten binnen een organisatie. 

Over doel, lef & netwerk

» Doelgesprek/Jump! (in samenwerking met JUMP Movement)
Wil je wel iets, maar weet je nog niet precies wat? Of weet je al wat je wilt, maar nog niet hoe je daarmee aan de slag kunt gaan? Deel je successen (hoe groot of klein ook), vertel waar je naartoe wilt en krijg tips en advies. Het Doelgesprek levert je gegarandeerd nieuwe denkrichtingen op.

» Lefgesprek (geïnspireerd op de dialoogmethodiek van Nederland in Dialoog)
Wat betekent Lef voor jou? Bij welke ervaring had je Lef nodig en wat gebeurde er toen? Denk je eens in hoe het zou zijn als je oneindig veel Lef zou hebben: dan ligt de wereld aan je voeten, toch?  Wat zou je dan doen? Ga opzoek naar jouw lefmoment en ontvang tips en adviezen van de andere vrouwen aan jouw tafel. 

» Netwerkgesprek (geïnspireerd op Durftevragen)
Stel dat je gewoon durft te vragen wat je nodig hebt of zou willen? En dat je direct allemaal handige tips krijgt om je daarbij te helpen? Dat is waar het Netwerkgesprek over gaat. Iedere vrouw heeft iets te vragen en iets te bieden aan een ander. Bij het Netwerkgesprek leer je de goede vraag, op het goede moment, aan de juiste mensen te stellen. 

Praktische informatie

Locatie: Centrale bibliotheek, Pijpenstraat 15, 7511 GM Enschede
Je wordt om 9.15 uur verwacht en de dag duurt tot ongeveer 16.00 uur. Natuurlijk zorgen wij voor een lekkere lunch! Je krijgt het draaiboek mee naar huis en alle informatie over de organisatie van de gesprekken.

Word jij één van onze gespreksleiders in jouw provincie?


Heb je een vraag? Je kunt je vraag mailen naar Eva via aantafel@womeninc.nl of bel naar (0)20 788 42 31.