• WOMEN Inc.
   
  Wij vergroten de kansen van vrouwen op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming. En streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als meisje of jongen wordt geboren.
 • Nieuws & Agenda
   
  • Waarom de afbraak van ons onderwijs ook een vrouwenonderwerp is
  • Masterclass: 'Wat is de winst van werkgeluk'
  » Lees het laatste nieuws!
 • Doe mee!
   
  Deel je verhaal op het Podium, plaats een oproep op het Prikbord of test jezelf. Sluit je aan bij het snel groeiende en diverse WOMEN Inc. netwerk.
 • aanTafel
   
  ❝ Inspirerend ❞ | ❝ Leerzaam ❞
  ❝ Bijzonder ❞ | ❝ Zeer waardevol ❞
  Schuif aanTafel, ga in gesprek over doel, lef & netwerk en ervaar het zelf!

Dag van de Migraine

Datum woensdag 12 september 2018
Tijd 09.00 uur

Op woensdag 12 september is het de Internationale Dag van de Migraine. Deze dag is in het leven geroepen voor alle mensen die dagelijks leven met migraine, om ze extra in het zonnetje te zetten en een hart onder de riem te steken. Maar natuurlijk ook om aandacht te vragen voor dit belangrijke onderwerp. Ruim 2 miljoen Nederlanders - mannen, vrouwen en kinderen - leven dagelijks met deze (chronische) hersenziekte.

Op de Dag van de Migraine worden verschillende activiteiten georganiseerd om het thema onder de aandacht te brengen, na te denken over mogelijke oplossingen voor mensen met migraine en het taboe rond migraine weg te nemen. Wij hebben ze hieronder voor je op een rij gezet:

 • aanTafel 
  WOMEN Inc. organiseert ‘s ochtends, in het Hoofdpijncentrum in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, een speciaal aanTafel-gesprek met migraine als thema. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus meld je snel aan!
   
 • Bijeenkomst 'Leven en werken met migraine'
  De Vereniging Hoofdpijnnet organiseert ‘s avonds, in het Hoofdpijncentrum in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, de bijeenkomst ‘Leven en werken met migraine’. Tijdens deze bijeenkomst voor werknemers en werkgevers staat het combineren van migraine en werk, en hoe dit valt te realiseren, centraal
   
 • Boekpresentatie 'Twee gezichten: de impact van migraine'
  Migraine is één van de meest invaliderende ziektes ter wereld en toch houden veel mensen dit grotendeels verborgen voor anderen. Om te laten zien hoe ontzettend ziek je kunt zijn van migraine, fotografeerde Hottie Wiersma mensen met en zonder aanval. Door middel van een crowdfunding-actie is van haar werk een tentoonstelling en een boek gemaakt: ‘Twee gezichten: de impact van migraine’. Op 13 september zal Hottie het eerste exemplaar tijdens een boekpresentatie in boekhandel Voorhoeve (Hilversum) uitreiken aan neuroloog Hans Carpay (LUMC en secretairs Nederlandse Hoofdpijn Vereniging). » Meld je hier aan
   
 • Tour door Nederland
  De Dag van de Migraine is ook de start van de Migraine Tour, een initiatief van Hoofdpijnnet en de Vereniging van Nederlandse Hoofdpijncentra. Komend najaar zullen diverse hoofdpijncentra extra aandacht schenken aan migraine, door middel van de rondreizende tentoonstelling ‘Twee gezichten’ van Hottie Wiersma en voorlichtingsmateriaal vanuit de campagne ‘Maak van migraine een hoofdzaak’. Daarnaast zullen er verschillende themabijeenkomsten worden georganiseerd. Benieuwd wanneer u de tentoonstelling bij u in de buurt kunt bezoeken of een bijeenkomst kunt bijwonen? Houd dan de website van Hoofdpijnnet in de gaten.
   
 • Keuzehulp voor Ernstige Hoofdpijn
  Heb je vragen over jouw migraine en ben je benieuwd bij welke zorginstelling je het best terecht kunt? Met de Keuzehulp voor Ernstige Hoofdpijn - ontwikkeld door Patiëntenfederatie Nederland en Hoofdpijnnet - krijg je na het beantwoorden van een paar vragen, een overzicht met zorginstellingen die passen bij jouw wensen en hulpvraag.
   
 • Kortingsactie boek Michel Ferrari en Joost Haan
  Wil je dieper duiken in de bestaande kennis over migraine en hoofdpijn? Vanaf de Dag van de Migraine tot 12 december is het mogelijk om het boek ‘Alles over hoofdpijn en aangezichtspijn’ van Michel Ferrari en Joost Haan, met 5 euro korting aan te schaffen. Interesse? Kijk hier voor meer informatie
   
 • Stel jouw vragen!  
  Op 12 september kun je tussen 9.00 en 17.00 uur elke vraag stellen die je maar wilt, in relatie tot migraine. Hoofdpijnnet heeft daarvoor de hele dag twee telefoonlijnen open staan. Kijk op de website voor de tijden en beschikbaarheid.