• WOMEN Inc.
   
  Wij vergroten de kansen van vrouwen op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming. En streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als meisje of jongen wordt geboren.
 • Nieuws & Agenda
   
  • Waarom de afbraak van ons onderwijs ook een vrouwenonderwerp is
  • Masterclass: 'Wat is de winst van werkgeluk'
  » Lees het laatste nieuws!
 • Doe mee!
   
  Deel je verhaal op het Podium, plaats een oproep op het Prikbord of test jezelf. Sluit je aan bij het snel groeiende en diverse WOMEN Inc. netwerk.
 • aanTafel
   
  ❝ Inspirerend ❞ | ❝ Leerzaam ❞
  ❝ Bijzonder ❞ | ❝ Zeer waardevol ❞
  Schuif aanTafel, ga in gesprek over doel, lef & netwerk en ervaar het zelf!

Terug naar de basis: gender in het medisch onderwijs

Locatie
Nijmegen
Radboudumc, Geert Grooteplein Zuid 10 in Nijmegen (Tuinzaal, route 706)
Datum dinsdag 30 september 2014
Tijd 16.00 uur

Wat? Bijeenkomst(en) over genderspecifieke zorg
Wanneer? Dinsdag 30 september
Voor wie? Zorgverleners en professionals in de gezondheidszorg
Waar? Radboudumc, Geert Grooteplein Zuid 10 in Nijmegen (Tuinzaal, route 706)
Toegang: gratis, aanmelden verplicht via onderstaand formulier

Ben je geen zorgverlener of professional in de gezondheidszorg, maar ben je wel benieuwd naar de talkshow over hart- en vaatziekten op dinsdagavond 30 september? Kijk dan hier.

Terug naar de basis: gender in het medisch onderwijs
Middagprogramma van 16.00 tot 17.30 uur

Tijdens het middagprogramma gaan we terug naar de basis: is er in het medisch onderwijs voldoende aandacht voor sekse- en genderverschillen? Waarom leidt aandacht voor gender in het (para)medisch onderwijs tot betere artsen? En hoe kunnen docenten hierover kennis opdoen? Het middagprogramma zal geopend worden door: Prof.dr. Paul Smits, decaan/vicevoorzitter van de raad van bestuur van het Radboudumc Nijmegen.

Is gender van belang bij de pijnperceptie en bij het omgaan met pijn? Prof.dr. Toine Lagro-Janssen, huisarts en hoogleraar Vrouwenstudies Medische Wetenschappen van de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde Radboudumc Nijmegen, laat u aan de hand van het onderwerp pijn zien wat de implementatie van een gendersensitief medisch curriculum in universitair medisch centra op zal leveren. Dr. Helle-Brit Fiebrich en drs. Wim Verbeeck, beide klinisch farmacologen, zullen daarbij ingaan op de rol die gender speelt bij het krijgen van pijnstillers. Maria Henneman, directeur van Maria Henneman Media Management, zal samen met Lagro-Janssen het gesprek leiden.

De bijeenkomst vormt de aftrap van het onderwijstraject van de Alliantie Gender & Gezondheid waarmee wordt gezorgd dat aandacht voor gender beter belegd is in het medisch onderwijs. Zoek de verschillen: hart- en vaatziekten bij mannen en vrouwen
Avondprogramma van 18.30 tot 20.30 uur

Vrouwen met hart- en vaatziekten passen niet in het klassieke beeld dat er van de hart- en vaatziektenpatiënt bestaat, waardoor zij de juiste zorg mis kunnen lopen. En dat terwijl in Nederland hart- en vaatziekten doodsoorzaak nummer 1 zijn onder vrouwen. Maar ook jonge mannen kunnen de juiste zorg mislopen, doordat zij niet passen binnen het plaatje van een hartpatiënt.

Tijdens het avondprogramma zullen medici en patiënten in gesprek gaan met elkaar over gender en hart- en vaatziekten. Drie “a-typische” hartpatiënten vertellen over hun ervaringen in de medische wereld op het gebied van gender en hart- en vaatziekten. Drie medisch specialisten, waaronder prof.dr. Angela Maas, hoogleraar Cardiologie voor vrouwen, en dr. Niels Riksen, internist vasculaire geneeskunde, beiden van het Radboudumc Nijmegen, zullen met hen in gesprek gaan onder leiding van presentatrice Violet Falkenburg (o.a. bekend van Rondom tien).

Wil je meer weten over de campagne van WOMEN Inc. over genderspecifieke zorg of over de Alliantie Gender & Gezondheid? Kijk dan op www.womeninc.nl/gezondheid/

Online aanmelden niet meer mogelijk
Helaas, online aanmelden voor 'Zoek de verschillen: hart- en vaatziekten m/v' is niet meer mogelijk. Je bent natuurlijk van harte welkom om te komen. Meld je dan even aan bij de registratiebalie.
Heb je hier vragen over? Bel of mail dan naar WOMEN Inc. via 020-7884231 of info@womeninc.nl.