Trainingsdag Gespreksleiders aanTafel Tilburg

Locatie Muziekpodium Paradox
Tilburg
Telegraafstraat 62
Datum dinsdag 29 mei 2018
Tijd 09.15 uur

Vind jij het interessant om aan je eigen ontwikkeling te werken en samen met vrouwen uit jouw regio in gesprek te gaan en te onderzoeken wat jullie volgende stap wordt. Om eens stil te staan bij "Waar ben je trots op" of "Wat zou je doen als je on-ein-dig lef hebt".

Je kunt aansluiten als deelnemers bij een aanTafel gesprek, maar wil jij je als vrijwilliger inzetten om ook andere vrouwen in jouw regio zichzelf en elkaar te laten versterken dan is deze training misschien wel wat voor jou. Volg de gratis training voor gespreksleider, leer over de gespreksmethodieken en ga aan de slag als gespreksleider. 

Wat is aanTafel?

Met aanTafel organiseer je zelf een gesprek met je vriendinnen of met vrouwen die je (nog niet) kent. Om het eens over iets anders te hebben. Om dromen om te zetten in durven en doen. Door het volgen van het aanTafel draaiboek motiveer je jezelf, een ander en elkaar om kansen te zien en te grijpen. Je kunt kiezen uit een Doelgesprek, Lefgesprek of Netwerkgesprek. 
» Vind hier een gesprek bij jou in de buurt en meld je aan

Gespreksleiders gezocht!
Voor aanTafel zijn we op zoek naar gespreksleiders uit heel Nederland, omdat we vrouwen aan elkaar willen verbinden om zichzelf en elkaar te versterken. Om gespreksleider te worden volg je eenmalig een gratis training. Je krijgt tijdens de training informatie over de verschillende methodieken en oefent met de gesprekken. Als gespreksleider ontwikkel je nieuwe vaardigheden, zoals organiseren, luisteren, problemen oplossen, vragen stellen, samenwerken en netwerken. Je ontvangt na afloop van de training een certificaat én je kunt de titel ‘Gespreksleider bij WOMEN Inc.’ toevoegen aan je CV. Na afloop van de training kun je met behulp van het online platform direct starten met het organiseren van gesprekken en vrouwen in jouw omgeving versterken!


Belangrijk:
• De training is helemaal gratis, maar de organisatie van de trainingsdag kost WOMEN Inc. natuurlijk tijd & geld. We zoeken daarom gespreksleiders die gemotiveerd zijn om na de training minimaal vier gesprekken per jaar te organiseren.
• Het begeleiden en organiseren van aanTafel gesprekken is altijd op not-for-profit basis. Alle rollen aan tafel zijn vrijwillig en deelnemers mogen gratis deelnemen aan de gesprek. Je mag de methodieken van aanTafel dus niet (betaald) inzetten binnen een organisatie. 


Over doel, lef & netwerk

Doelgesprek/Jump! (in samenwerking met JUMP Movement)
Wil je wel iets, maar weet je nog niet precies wat? Of weet je al wat je wilt, maar nog niet hoe je daarmee aan de slag kunt gaan? Deel je successen (hoe groot of klein ook), vertel waar je naartoe wilt en krijg tips en advies. Het Doelgesprek levert je gegarandeerd nieuwe denkrichtingen op.

Lefgesprek (geïnspireerd op de dialoogmethodiek van Nederland in Dialoog)
Wat betekent Lef voor jou? Bij welke ervaring had je Lef nodig en wat gebeurde er toen? Denk je eens in hoe het zou zijn als je oneindig veel Lef zou hebben: dan ligt de wereld aan je voeten, toch?  Wat zou je dan doen? Ga opzoek naar jouw lefmoment en ontvang tips en adviezen van de andere vrouwen aan jouw tafel. 

Netwerkgesprek (geïnspireerd op Durftevragen)
Stel dat je gewoon durft te vragen wat je nodig hebt of zou willen? En dat je direct allemaal handige tips krijgt om je daarbij te helpen? Dat is waar het Netwerkgesprek over gaat. Iedere vrouw heeft iets te vragen en iets te bieden aan een ander. Bij het Netwerkgesprek leer je de goede vraag, op het goede moment, aan de juiste mensen te stellen. 
 


Praktische informatie

Locatie: Muziekpodium Paradox, Telegraafstraat 62, 5038 BM Tilburg.
Je wordt om 9.15 uur verwacht en de dag duurt tot ongeveer 16.00 uur. Natuurlijk zorgen wij voor een lekkere lunch! Je krijgt het draaiboek mee naar huis en alle informatie over de organisatie van de gesprekken. Word jij één van onze gespreksleiders in jouw provincie?

Wil je na de training je aanTafel gesprek buitenshuis organiseren, dan kun je dit doen in samenwerking met Feniks, Emancipatie Expertisecentrum Tilburg. Zij bieden hun centraal gelegen locatie aan voor aanTafel gesprekken en kennen een mooie groep vrouwen die graag bij jou aanTafel schuift. 


Heb je vragen of wil je extra informatie? Neem dan contact op met Niki Veeger via aantafel@womeninc.nl of 020-7884231.