Delen

Premiere ‘Beklemd’

Op 16 juni vertonen we in Beeld & Geluid in Den Haag voor het eerst de korte documentaire ‘Beklemd’ – een korte documentaire over de te overwinnen obstakels voor vrouwen bij het combineren van werk en zorg.  De documentaire vertelt het verhaal van Zohra, Hannah en Marcella: 3 vrouwen die, net als vele anderen, niet (volledig) vrije keuzes kunnen maken over hun werk-zorgverdeling. Aansluitend voeren we een interactief gesprek over de oplossingen.

De documentaire is gemaakt in opdracht van Samen Werkt Het/Ditwerkwel.nl, een Alliantie bestaande uit WOMEN Inc., Bureau Clara Wichmann, Movisie, WO=MEN en de Nederlandse Vrouwen Raad. De Alliantie zet zich in voor een maatschappij waarin vrouwen en mannen gelijke kansen hebben om betaalde arbeid en onbetaalde zorg te combineren.

Programma 

Voorafgaand aan de vertoning van de documentaire zal Lynn Berger, Correspondent Zorgzaamheid bij de Correspondent, dieper ingaan op de onderwaardering van onbetaalde zorgtaken. Na de vertoning willen we met jou en andere belangrijke stakeholders in gesprek gaan over de volgende stappen: wat is structureel nodig om de toegang tot betaald werk en onbetaalde zorg voor alle Nederlanders te verbeteren? Daarna proosten we samen op de successen van de afgelopen 5 jaar en op nog meer stappen in de toekomst.

Sprekers

 

Rajae El Mouhandiz – theater- & filmmaker. El Mouhandiz bracht een ode aan de vrouw in haar theaterstuk Thuis, Ontheemd. Ook gaf ze eerder een Tedx Talk over identiteit en muziek. Op 16 juni verzorgt ze de opening van het programma en zal ze de moderator zijn. 

 

Lynn Berger – journalist en schrijver.  Berger is Correspondent Zorgzaamheid bij de Correspondent en schrijver van het boek De Tweede over het zijn en hebben van een tweede kind. In haar essays en artikelen schrijft ze veelvuldig over de rol en ‘de economie’ van onbetaalde zorg in onze maatschappij. Op 16 juni verzorgt ze de keynote.  

Na de filmvertoning zullen we in gesprek gaan met de hoofdrolspelers uit de film: hoe kijken zij naar de waardering van onbetaalde zorgtaken? En welke veranderingen in beleid zouden hen helpen?

Praktische informatie

Datum: 16 juni 2022

Tijd: 14:30 – 17:00 uur (met aansluitend een borrel)

Locatie: Beeld & Geluid, Zeestraat 82 2518 AD, Den Haag

Kosten: deelname is gratis, wel is het nodig om je vooraf te registreren

De aanmeldingen voor de premiere zijn inmiddels gesloten.

De mini documentaire wordt geproduceerd door Studio HER in samenwerking met Parels voor de Zwijnen. 

         

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer
 • Actueel
 • Werk
 • ...

Stress door de combinatie van werk en zorg? Het ligt niet aan jou!

 • Actueel
 • Werk
 • Geld
 • ...

WOMEN Inc. wil de pensioenkloof dichten

 • Actueel
 • Werk
 • Geld
 • ...

Lees het nieuwe ‘Zo werkt het’ magazine: Ouders in dienst!

Bekijk meer