Delen

Lees het nieuwe ‘Zo werkt het’ magazine: Ouders in dienst!

Het nieuwe ‘Zo werkt het’ magazine is nu online te lezen, met als onderwerp ouders in dienst. Kinderen spelen een belangrijke rol in het leven van veel werknemers. Als inclusief werkgever is het dan ook belangrijk goed rekening te houden met deze levensfase. Maar hoe pak je dat precies aan? Hoe zit het bijvoorbeeld met verlofregelingen? En hoe zorg je voor een goede terugkomst van een werknemer op de werkvloer na het verlof? Je leest er alles over in het nieuwe magazine!

 

Lees het magazine!

Waarom we het moeten hebben over ouders in dienst

Het is duidelijk dat kinderen en ouderschap een belangrijke rol spelen in het leven van veel werknemers. Toch gaat het nog vaak mis op het gebied van ouderschap en werk. Zo blijkt uit onderzoek van Het College voor de Rechten van de Mens dat 43% van alle vrouwen die de afgelopen vier jaar actief waren op de arbeidsmarkt en een kind kregen, vermoedelijk te maken heeft gehad met zwangerschapsdiscriminatie. Daarnaast komt uit het onderzoek dat Motivaction uitvoerde in opdracht van WOMEN Inc. naar voren dat partners vaker dan moeders denken dat hun werkgever het niet accepteert als zij minder gaan werken na het krijgen van een kind.

Het is duidelijk dat de werkgever een grote rol speelt in de mogelijkheid om ouderschap en werk succesvol te combineren. Wil je hier als werkgever mee aan de slag? Bekijk dan het handelingsperspectief in het magazine, waar je concrete tips vindt en meer leest over jouw rechten en plichten en die van je werknemer. Of leer van de ervaringen van verschillende werknemers met het combineren van werk en ouderschap.

Zo werkt het bij…

Voor het nieuwe ‘Zo werkt het’ magazine spraken we met meerdere werkgevers die hard bezig zijn met dit onderwerp en een extra stap zetten voor de ouders binnen hun bedrijf. Dit keer delen de HEMA, de Erasmus Universiteit Rotterdam en Kindergarden hun ervaringen en tips waar jij als werkgever van kunt leren. Daarnaast interviewde WOMEN Inc. gynaecoloog Claire Stramrood, expert op het gebied van psychische klachten rondom zwangerschap en bevalling. Zij vertelt onder andere meer over wat je als werkgever kunt doen voor vrouwen met een traumatische bevallingservaring.

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer
  • Actueel
  • Werk
  • Financiën
  • ...

Negatieve houding werkgevers weerhoudt vaders van opnemen partnerverlof

  • Actueel
  • Werk
  • ...

Online talkshow: Tussen loon en luiers

  • Actueel
  • Werk
  • ...

Er is meer nodig voor toegankelijke, betaalbare en eenvoudige kinderopvang

Bekijk meer