Delen

Ga met andere vrouwen in gesprek over hoe het met jullie gaat in quarantaine

De kans is groot dat jouw leven sinds 15 maart op veel manieren is veranderd. De maatregelen om de verspreiding van corona tegen te gaan hebben veel invloed, zowel thuis als op je werk. Voor iedereen brengt deze periode veel veranderingen met zich mee. We merken dat jullie, hoewel dat fysiek moeilijker is, graag met elkaar in gesprek blijven. Om te praten over wat deze periode voor je betekent, om te delen dat je soms met je handen in het haar zit en je afvraagt hoe lang dit nog gaat duren, of om inspiratie uit te wisselen over mooie initiatieven die er om je heen ontstaan.

Online aanTafel

We voeren deze gesprekken graag met jullie! Daarom start WOMEN Inc. vanuit de Alliantie Samen werkt het! volgende week met online aanTafel gesprekken. Je kunt in gesprek gaan met andere vrouwen, onder begeleiding van een gespreksleider. Verbinding, vertrouwen, en inspiratie staan centraal. Wil jij in gesprek over hoe het met je gaat en andere vrouwen een luisterend oor bieden? Meld je dan gratis aan!

Dit event is gesloten. Je kan je niet meer aanmelden.

Benieuwd naar de ervaring van andere vrouwen die al aanTafel gesprekken gevoerd hebben? Kijk dan hier:

Dag van de Arbeid

We lanceren online aanTafel op 1 mei, de Dag van de Arbeid. Op die dag vragen we aandacht voor betaald én onbetaald werk. De coronacrisis heeft daar veel impact op. 40% van de mensen met kinderen geven bijvoorbeeld aan dat hun normale werkdag een stuk langer is dan normaal omdat zij een deel van het onderwijs op zich nemen, en ook voor mensen met onbetaald werk is er veel veranderd: veel mantelzorgers kunnen niet meer naar hun geliefde of naaste, of moeten juist veel extra zorg op zich nemen.

De Dag van de Arbeid is dus urgenter dan ooit. De coronacrisis laat zien dat veel vrouwen werkzaam zijn in cruciale beroepen. Maar in deze sectoren (o.a. de gezondheidszorg, kinderopvang en het onderwijs) is werken in deeltijd vaak de norm, zijn de lonen lager en wordt het werk zelf als zwaar ervaren. Daarnaast werken veel vrouwen in sectoren die het als gevolg van de crisis moeilijk hebben zoals de horeca en de detailhandel. Tenslotte zijn veel vrouwen werkzaam in de informele economie. Dit betekent dat ze werk doen dat niet wordt erkend onder de arbeidswet, denk bijvoorbeeld aan huishoudelijk werk. Deze vrouwen hadden ook voor coronacrisis al een onzeker inkomen en dus een onzeker bestaan maar veel huishoudelijk werk wordt in deze periode stopgezet waardoor er minder of geen inkomsten binnenkomen. Het is belangrijk dat hier tijdens én na de crisis bij wordt stilgestaan.

#hoegaathetmetjou

Wij vroegen jullie de afgelopen weken hoe het met jullie ging met de hashtag #hoegaathetmetjou. Veel mensen vertelden over de invloed van de coronacrisis op hun werk, zo ook Mariska en Laura:
   .

Koffietijd

We praten vandaag verder over de Dag van de Arbeid in de uitzending van Koffietijd, te zien op RTL 4 vanaf 10:00 uur. Hier zullen Gwendolyn en Fatos wat meer vertellen op de impact van de maatregelen op hun (onbetaalde) arbeid, en zal onze collega Niki wat meer vertellen over de online aanTafel gesprekken. Terugkijken kan na de uitzending hier.

 

Alliantie Samen Werkt Het

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer
 • Actueel
 • Werk
 • ...

“Ik ben ziek dus mijn banenzoektocht stopte noodgedwongen."

 • Actueel
 • Werk
 • ...

"Door de coronacrisis heb ik noodgedwongen de kinderopvang moeten stopzetten."

 • Actueel
 • Werk
 • Gezondheid
 • Financiën
 • Media
 • ...

Wat is de impact van de coronacrisis op verschillende mensen?

Bekijk meer