Drie sterke vrouwen in de maand augustus

Welke vrouw is volgens jou een held? We vroegen dit aan het WOMEN Inc. netwerk en daar kwamen drie #sterkevrouwen uit.

Tanja Jadnanansing
Als kind kwam Tanja al op voor andere kinderen die in haar ogen onrecht werd aangedaan. Hier is ze nooit mee opgehouden en dit maakt haar volgens vrouwen uit ons netwerk een held. Na haar Rechten studie werkte ze bij het Emancipatieburo Amsterdam en werd ze lid van de Partij van de Arbeid. Sinds 2010 is Tanja voor deze partij lid van de Tweede Kamer. Zij houdt zich als Kamerlid bezig met voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs. Tanja heeft verschillende talkshows van WOMEN Inc. gepresenteerd en opgetreden als rolmodel.

Angelina Jolie
Actrice Angelina Jolie heeft zich in het verleden vele malen op heldhaftige manier ingezet voor de kansen van vrouwen. Zo sprak ze de Verenigde Naties toe over seksueel geweld in gewapende conflicten en doorbrak ze het taboe rondom preventieve borstamputatie voor vrouwen die het BRCA1-gen dragen en daardoor een verhoogd risico op borstkanker hebben. Een mooie quote van Angelina Jolie waar wij het helemaal mee eens zijn is:

Zoek uit wie je bent los van je familie en degene met wie je een relatie hebt. Als je dat weet, kun je al het andere doen.”

Neliswa Fente
Deze jonge vrouw stond in 2014 al in de top 10 van meest invloedrijke personen in Zuid-Afrika. Neliswa zet zich in om de toekomst van Zuid-Afrika op te bouwen en te vormen. Ze heeft een succesvol bedrijf opgericht waarin ze jonge Zuid-Afrikaanse starters samenbrengt zodat zij ideeën kunnen delen en ontwikkelen die het zakenleven, overheid en civil society zullen veranderen.

Wie is jouw held?
WOMEN Inc. is hét vrouwennetwerk voor vrouwen die zichzelf en elkaar willen versterken. Wil jij vertellen over jouw held? Schrijf dan een verhaal op ons Podium!

Meer Lezen?
Snak je naar nog meer inspiratie? Lees over de drie sterke vrouwen van juni!

» Drie sterke vrouwen in de maand november
» Drie sterke vrouwen in de maand oktober
» Drie sterke vrouwen in de maand september
» Drie sterke vrouwen in de maand juni