Delen

De WerkUrenBerekenaar laat je zien wat meer of minder uur werken onder de streep betekent!

Uit onderzoek blijkt dat 70% van de vrouwen die parttime werken meer uren zouden willen werken, als verschillende belemmeringen zouden worden weggenomen. Eén van die belemmeringen is de onduidelijkheid over wat het oplevert om meer te werken, onder andere door het complexe belastingstelsel en toeslagensysteem. Om mensen op een simpele manier een compleet beeld te geven van wat meer of minder werken onder de streep betekent, lanceren WOMEN Inc., het Nibud en Stichting Het Potentieel Pakken de WerkUrenBerekenaar. Met deze online tool kan je eenvoudig berekenen wat meer of minder werken voor jou betekent. Of het nu gaat om een paar uur extra, of de overstap van parttime naar fulltime: de WerkUrenBerekenaar laat je zien wat het oplevert, zonder dat je zelf op zoek moet in het doolhof van toeslagen en belastingen.

Doe de WerkUrenBerekenaar

Een bewuste keuze maken met de juiste informatie

Het is essentieel dat meer of minder werken een bewuste keuze is, op basis van de juiste informatie. Op dit moment is dat ingewikkeld, omdat niet alleen het salaris, maar ook toeslagen en belastingen regelmatig veranderen. Het is lastig om dit zelf te berekenen en de angst om toeslagen kwijt te raken is groot, waardoor al snel het idee ontstaat dat meer werken onvoldoende loont. Dat is in veel gevallen echter niet zo en een paar uur meer werken kan veel opleveren. Niet alleen geld in je portemonnee, maar ook meer financiële ademruimte, zelfstandigheid en mogelijkheden. Je inkomen heeft bijvoorbeeld ook effect op het opbouwen van pensioen of het in aanmerking komen voor een hypotheek.

Wat is jouw verdienmodel?

In de campagne vertellen drie vrouwen over hun eigen verdienmodel: de reden waarom ze overwegen meer te gaan werken en hoe inzicht in hun financiën ze kan helpen hun doelen te realiseren. Judith (39) vertelt over haar wens om meer te werken, naast de zorg voor haar zes kinderen. De WerkUrenBerekenaar geeft haar inzicht in wat dit haar oplevert. Annelotte (36) is werkzaam in de zorg: de uitkomst van de WerkUrenBerekenaar geeft haar handvaten voor een gesprek met haar werkgever over de stap van 24 naar 32 uur. Riiziane (26) wil een huis kopen en weet dankzij de WerkUrenBerekenaar nu wat ze kan doen om hier – letterlijk en figuurlijk – naartoe te werken. Haar oproep na het invullen van de tool: “Gebruik de informatie en investeer vervolgens in jezelf!”

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer
  • Actueel
  • Werk
  • ...

"Door de coronacrisis heb ik noodgedwongen de kinderopvang moeten stopzetten."

  • Actueel
  • Werk
  • ...

De babyboete: hoe een wet uit de jaren ‘50 nog steeds voor ongelijkheid zorgt

  • Actueel
  • Werk
  • ...

Drie generaties over kinderopvang, loopbaan en mantelzorg

Bekijk meer