• WOMEN Inc.
   
  Wij vergroten de kansen van vrouwen op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming. En streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als meisje of jongen wordt geboren.
 • Nieuws & Agenda
   
  • Grip op Gelijke Lonen
  • VIDEO: ruimte in je hoofd
  » Lees het laatste nieuws!
 • Doe mee!
   
  Deel je verhaal op het Podium, plaats een oproep op het Prikbord of test jezelf. Sluit je aan bij het snel groeiende en diverse WOMEN Inc. netwerk.
 • aanTafel
   
  ❝ Inspirerend ❞ | ❝ Leerzaam ❞
  ❝ Bijzonder ❞ | ❝ Zeer waardevol ❞
  Schuif aanTafel, ga in gesprek over doel, lef & netwerk en ervaar het zelf!
 

Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is aanTafel?

Met aanTafel organiseren vrouwen zelf een gesprek met vriendinnen of met vrouwen die ze nog niet kennen. Om het eens over iets anders te hebben. Om dromen om te zetten in durven en doen. Met behulp van gespreksmethodieken motiveren vrouwen zichzelf, een ander en elkaar om kansen te zien en te grijpen. Een gesprek:
• is een doel-, een lef- of een netwerkgesprek;
• duurt ongeveer 2 uur;
• is met maximaal 8 vrouwen in totaal;
• vindt altijd plaats in privé kring;
• wordt begeleid door een getrainde gespreksleider.

Kan ik het beste een Doel-, Lef- of Netwerkgesprek doen?

Dat hangt helemaal af van waar je op dat moment behoefte aan hebt. Je hoeft ze niet alledrie te doen en er is ook geen bepaalde volgorde die je moet hanteren. De gesprekken kunnen uitstekend los van elkaar gevoerd worden. Het Doelgesprek gaat over wie je bent en wat je wilt, bij het Lefgesprek ga je nadenken over wat er zou gebeuren als je oneindig veel lef zou hebben en bij het Netwerkgesprek leer je hoe je de juiste vraag, op het juiste moment aan de juiste mensen moet stellen. 

Waarom organiseert WOMEN Inc. aanTafel?

WOMEN Inc. weet uit ervaring dat vrouwen drie dingen nodig hebben voor een volgende stap: een doel stellen, genoeg lef hebben en weten hoe je jouw netwerk optimaal kunt inzetten. Een doel geeft richting, lef geeft je het vertrouwen om het onbekende tegemoet te treden en het netwerk geeft steun & support. Met aanTafel heeft WOMEN Inc. een laagdrempelige netwerkformule ontwikkelt die vrouwen aan elkaar verbindt en ervoor zorgt dat je jezelf en elkaar kunt versterken. 

Wat doet WOMEN Inc. nog meer?

Al sinds 2004 heeft WOMEN Inc. de missie om de kansen van vrouwen in Nederland te vergroten op de thema’s geldgezondheid en beeldvorming. Door vrouwen zelf aan te spreken en onderwerpen breder maatschappelijk op de agenda te zetten, bij politici, media, bedrijfsleven, instituten, wetenschappers, overheden.

Wij streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als meisje of als jongen wordt geboren. Eerder al voerden wij campagne voor gelijke beloning, gelijke verdeling van zorg & werk en voor betere gezondheidszorg voor vrouwen, waarmee we in 2016 een Bronzen Effie wonnen. 

Waar kan ik terecht met vragen over aanTafel?

Vragen over aanTafel kun je stellen per e-mail via aantafel@womeninc.nl. We doen ons best je vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden. Voor hele dringende vragen kun je ook contact opnemen via 020-7884231.

Online

Hoe kan ik inloggen op het platform?

Om mee te kunnen doen aan aanTafel heb je een WOMEN Inc. account nodig. Deze maak je gratis aan. Nadat je jouw gegevens hebt ingevuld ontvang je van ons een bevestiging per e-mail. Vanaf dat moment kun je inloggen en gebruik maken van alle functies bij aanTafel.

Hoe kan ik me aanmelden als gespreksleider?

Om gespreksleider te worden volg je eenmalig een gratis training. De trainingen worden door WOMEN Inc. georganiseerd door het hele land. Kijk voor meer informatie bij het actuele aanbod trainingen.

Hoe kan ik een gesprek organiseren?

Je organiseert een gesprek altijd via het online platform van aanTafel. Om te organiseren log je eerst in met je WOMEN Inc. account en vul je daarna de gevraagde gegevens in. Een gesprek heeft altijd een getrainde gespreksleider nodig. Dat kun je zelf zijn, als je de training hebt gevolgd, of je kunt een gespreksleider uitnodigen aanTafel.

Ik kan niet inloggen: wat nu?

Weet je jouw inloggegevens niet meer? Vraag dan met je e-mailadres een nieuw wachtwoord aan via de link ‘Wachtwoord vergeten’. Lukt het hiermee niet? Neem dan contact met ons op via aantafel@womeninc.nl. Wij proberen je dan zo snel mogelijk te helpen.

Wat is de toegevoegde waarde van het platform?

WOMEN Inc. wil met aanTafel vrouwen aan elkaar verbinden. Daarvoor is een speciale plek op de website ontwikkeld die helpt bij het organiseren van het gesprek en de deelnemers na een gesprek aan elkaar verbindt. Je kunt elkaar na een gesprek dus via de website terugvinden. Een gesprek organiseren via de site is heel eenvoudig. De website leidt je stap voor stap door het proces en zal een gespreksleider suggereren (als je dat zelf niet bent) en deelnemers aandragen. Alle vrouwen die geïnteresseerd zijn in aanTafel sluiten zich aan bij het netwerk van WOMEN Inc. en kunnen aangeven in welke omgeving ze deel willen nemen aan een gesprek. Organiseer jij een gesprek dan worden deze vrouwen voor jou zichtbaar en zullen deze vrouwen geattendeerd worden op jouw gesprek. Ook zorgt het systeem voor alle correspondentie: uitnodigingsmails en bevestigingen en achteraf een verzoek om feedback. Je organiseert een aanTafel gesprek dus altijd via de website! En tot slot kan je online andere gespreksleiders en organisatoren spreken en aan hen vragen hoe zij bepaalde zaken aanpakken of tips geven en ideeën delen.

Hoe kan ik zien waar gesprekken plaatsvinden?

Bij ‘Schuif aanTafel’ zie je alle komende gesprekken. Je kan kiezen voor een lijstweergave of een kaart van Nederland.

Gespreksleiders

Wat levert aanTafel mij op?

Als je meer wilt dan alleen aanschuiven bij een tafelgesprek kun je gespreksleider worden. Je volgt dan de gratis training (bij jou in de buurt), je leert over de gespreksmethodieken en krijgt een voorproefje op de gesprekken. Je ontvangt een certificaat én je kunt het toevoegen aan je cv, maar gesprekken begeleiden aanTafel is vooral heel erg leuk!

Waar en wanneer zijn er trainingsdagen voor gespreksleiders?

Om gespreksleider te worden volg je eenmalig een gratis training. De trainingen worden door WOMEN Inc. georganiseerd door het hele land. Kijk voor meer informatie bij het actuele aanbod trainingen.

Wordt de training betaald?

aanTafel heeft geen winstoogmerk en is dan ook volledig not-for-profit. Alle rollen aanTafel zijn op vrijwillige basis, de gespreksleiders krijgen niet betaald en deelnemers doen gratis mee. De training voor gespreksleiders is een ‘cadeau’ van WOMEN Inc. aan jou. WOMEN Inc. financiert de trainingen, zodat jij gratis kunt deelnemen.

Krijg ik reiskostenvergoeding voor deelname aan de training voor gespreksleiders?

Nee, je krijgt geen reiskostenvergoeding voor deelname aan de training voor gespreksleiders. aanTafel heeft geen winstoogmerk en is volledig not-for-profit.

Waar kan ik de draaiboeken en het handboek vinden?

Je kunt de draaiboeken en het handboek downloaden als je een gesprek aanmeldt. Op de laatste pagina (bevestiging) vind je alle middelen die je nodig hebt om je voor te bereiden, dus naast de draaiboeken en het handboek bijvoorbeeld ook flyers.

Mag ik aanTafel (betaald) inzetten bij bedrijven?

Nee, dat mag niet. Het begeleiden en organiseren van aanTafel gesprekken is altijd op not-for-profit basis. Alle rollen aan tafel zijn op vrijwillige basis en de deelnemers mogen gratis deelnemen aan een gesprek. De methodieken van aanTafel mag je als gespreksleider niet inzetten binnen een organisatie. Op het moment dat een organisatie vraagt om het uitvoeren van aanTafel op grotere schaal neem je altijd contact op met WOMEN Inc.

Hoe kan ik zorgen voor deelnemers aan mijn gesprek?

De website van aanTafel helpt je bij het vinden van deelnemers. Zo krijg je bij het aanmaken van een gesprek automatisch suggesties van vrouwen in jouw omgeving die graag een keer mee willen doen. Uiteraard kun je ook vriendinnen uitnodigen of vrouwen die je kent van het schoolplein of de sportschool en hen vragen iemand mee te nemen. Vind je het leuk als er ook onbekenden aanschuiven? Hang dan een flyer op in de supermarkt, het buurtcentrum of vertel het op het schoolplein.

Je kunt ook jouw gesprek delen op social media: Facebook, LinkedIn, Twitter of Google+. Zo zien nog veel meer vrouwen dat je een gesprek organiseert en dat er nog plekken zijn. Op de laatste pagina bij het organiseren van je gesprek vind je de unieke link naar jouw gesprek die je kunt delen.

Deelnemers

Wat levert deelnemen aanTafel mij op?

Nieuwe energie, ontmoetingen, goede tips, handige adviezen: aanTafel levert je altijd iets op. Bij aanTafel ga je met elkaar in gesprek aan de hand van een van de draaiboeken: Doel, Lef of Netwerk. Praat even over iets anders en geef elkaar een (energie)boost.

Ik wil deelnemen aan een gesprek bij mij in de buurt, maar zie geen georganiseerde gesprekken, wat nu?

Je kunt zelf een gesprek organiseren en vrouwen uitnodigen. Maar je kunt ook een oproepje plaatsen voor een gesprek bij jou in de buurt. Wel even inloggen met je WOMEN Inc. account!